Srnčí na víně

 

{mosimage}

00CHUT

Srnčí na víně

KP

600 g srnčího plecka, hřbetu nebo kýty, 40 g slaniny, 60 g másla, 1 dl červeného vína, kořenová zelenina, cibule, cukr, ocet, celý pepř, nové koření, bobkový list, citrón, rajský protlak, brusinkový kompot.

Srnčí zvěřinu řádně odblaníme a protáhneme na proužky nakrájenou slaninou. Poté ji osolíme a po obou stranách opečeme na másle. Zvěřinu vyjmeme, do tuku po pečení vložíme na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli, přidáme lžíci cukru a dozlatova osmažíme. Zeleninový základ podlijeme vodou nebo lépe vývarem a vložíme do něho opečenou zvěřinu. Pokapeme octem, přidáme koření, citrón nakrájený na plátky a rajský protlak. V zahřáté troubě dusíme pokrm doměkka a podle potřeby podléváme. Měkkou zvěřinu vyjmeme a šťávu vydusíme. Pak zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a přidáme brusinkovou zavařeninu. Přisolíme, osladíme cukrem a povaříme.

Nakonec šťávu dochutíme octem a červeným vínem. Neměli bychom zapomenout omáčku propasírovat a ještě jednou povařit. Srnčí na víně podáváme s houskovým knedlíkem nebo s různě upravenými těstovinami.

Svět myslivosti na Facebooku