Divoká kachna s broskvemi a jeřabinami

 

{mosimage}

00CHUT

Divoká kachna s broskvemi a jeřabinami

Divoká kachna, 12 tenkých plátků anglické slaniny, čtyři půlky kompotovaných broskví, čtyři lžíce kompotovaných jeřabin, 200 ml bílého vína, sůl, drcený pepř a dvě zrnka podrceného nového koření.

Oškubanou a vykuchanou kachnu rozdělíme na čtyři díly, zvěřinu osolíme a okořeníme. Poté ji zabalíme do plátků slaniny, vložíme do pekáčku, podlijeme vínem a zvolna upečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Ke konci přidáme broskve a jeřabiny a ještě krátce společně prohřejeme.

Podáváme s různě upravenými bramborami.

Blanka Poláčková, Jiří Poláček.

Svět myslivosti na Facebooku