Pikantní kančí kotletky
{mosimage}
00CHUT
Pikantní kančí kotletky
KP
600 g kančí kýty nebo vykostěné kotlety, 50 g slaniny, 1 cibule, 50 g pórku, 50g kapie, 50 g žampionů, 2 lžíce rajčatového protlaku, 30 g arašídů, 3 kuličky jalovce, 1 menší feferonka, 2 lžíce červeného vína, sůl, pepř, olej.
Odblaněnou zvěřinu nakrájíme na plátky, naklepeme a kraje nařízneme, aby se nám při další úpravě nekroutila. Nezapomeneme osolit a opepřit. Na rozpáleném oleji vypečeme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme roštěnky, které opečeme po obou stranách. Na zvěřinu přidáme nakrájenou zeleninu, dvě lžíce rajčatového protlaku. Zvolna podusíme, dochutíme sójovou omáčkou, červeným vínem, popř. solí nebo česnekovou pastou. Jako přílohu podáváme opékané brambory, bramboráčky a různé druhy zeleninových salátů.
K pokrmu je vhodné podávat frankovku nebo rulandské červené.