Srnčí s ostrou omáčkou

 

{mosimage}

00CHUT

Srnčí s ostrou omáčkou

 

500 g srnčí zvěřiny, 150 g libové slaniny, dvě středně velké cibule, lžíce oleje, dvě barevné papriky, čtyři rajčata, 150 ml ostrého kečupu, lžička worcesteru, sůl, pepř, pažitka nebo petrželka.

Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Přidáme zvěřinu rozkrájenou na kostky, opečeme, osolíme, opepříme, zalijeme kečupem, worcesterem a dusíme doměkka (podle potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem). Poté přidáme na kousky nakrájené papriky a oloupaná rajčata, kolečka cibule a vše krátce povaříme. Podáváme s pečivem.

Blanka Poláčková, Jiří Poláček.

LMDA lesnický a myslivecký digitální archiv

Digitální archiv časopisů

Archiv časopisů Svět myslivosti od roku 2000 je nyní k nalezení na adrese: lmda.silvarium.cz

Zpracovaná data lze prohlížet v digitální knihovně prohlížeče Kramerius 5, který je standardem národních knihoven. Data budou postupně doplňována s určitým zpožděním oproti aktuálnímu vydání.

Každý návštěvník může zdarma využívat pro vlastní (nekomerční) potřebu data LMDA pro vyhledávání informací obsažených v digitalizovaných titulech.

Svět myslivosti na Facebooku