Divoká kachna s broskvemi a jeřabinami
{mosimage}
00CHUT
Divoká kachna s broskvemi a jeřabinami
Divoká kachna, 12 tenkých plátků anglické slaniny, čtyři půlky kompotovaných broskví, čtyři lžíce kompotovaných jeřabin, 200 ml bílého vína, sůl, drcený pepř a dvě zrnka podrceného nového koření.
Oškubanou a vykuchanou kachnu rozdělíme na čtyři díly, zvěřinu osolíme a okořeníme. Poté ji zabalíme do plátků slaniny, vložíme do pekáčku, podlijeme vínem a zvolna upečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Ke konci přidáme broskve a jeřabiny a ještě krátce společně prohřejeme.
Podáváme s různě upravenými bramborami.
Blanka Poláčková, Jiří Poláček.