Srnčí medailonky s banány
{mosimage}
00CHUT
Srnčí medailonky s banány
KP
Čtyři až šest silnějších řízků z kýty, 100 g másla, šest banánů, citrónová šťáva, 50 g120 g kompotovaných brusinek, jedna kávová lžička hořčice, jedna polévková lžíce červeného vína, rumu a citrónové šťávy, sůl, pepř, cukr a několik kapek worchestrové omáčky).
Srnčí řízky naklepeme, osolíme a opečeme na másle po obou stranách. Upečené steaky položíme na předem ohřátý talíř. Do výpeku přidáme kompotované brusinky, hořčici, víno, rum, worchestrovou omáčku a povaříme. Zakápneme citrónovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme, osladíme a provaříme.
Banány oloupeme, rozpůlíme, lehce osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Pak je prohřejeme v pánvi na másle, ozdobně nakrájíme a rozložíme na upečenou zvěřinu. Steaky přelijeme teplou brusinkovou omáčkou. Jako přílohu podáváme bramborové krokety, bramboráčky, opečené brambory nebo dušenou rýži a samozřejmě čerstvou krájenou zeleninu.