Srnčí medailonky s banány

 

{mosimage}

00CHUT

Srnčí medailonky s banány

KP

Čtyři až šest silnějších řízků z kýty, 100 g másla, šest banánů, citrónová šťáva, 50 g120 g kompotovaných brusinek, jedna kávová lžička hořčice, jedna polévková lžíce červeného vína, rumu a citrónové šťávy, sůl, pepř, cukr a několik kapek worchestrové omáčky).

Srnčí řízky naklepeme, osolíme a opečeme na másle po obou stranách. Upečené steaky položíme na předem ohřátý talíř. Do výpeku přidáme kompotované brusinky, hořčici, víno, rum, worchestrovou omáčku a povaříme. Zakápneme citrónovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme, osladíme a provaříme.

Banány oloupeme, rozpůlíme, lehce osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Pak je prohřejeme v pánvi na másle, ozdobně nakrájíme a rozložíme na upečenou zvěřinu. Steaky přelijeme teplou brusinkovou omáčkou. Jako přílohu podáváme bramborové krokety, bramboráčky, opečené brambory nebo dušenou rýži a samozřejmě čerstvou krájenou zeleninu.

LMDA lesnický a myslivecký digitální archiv

Digitální archiv časopisů

Archiv časopisů Svět myslivosti od roku 2000 je nyní k nalezení na adrese: lmda.silvarium.cz

Zpracovaná data lze prohlížet v digitální knihovně prohlížeče Kramerius 5, který je standardem národních knihoven. Data budou postupně doplňována s určitým zpožděním oproti aktuálnímu vydání.

Každý návštěvník může zdarma využívat pro vlastní (nekomerční) potřebu data LMDA pro vyhledávání informací obsažených v digitalizovaných titulech.

Svět myslivosti na Facebooku