Zajíc na víně

 

{mosimage}

00CHUT

Zajíc na víně

Zaječí zadek, 100 g slaniny, 30 g másla, 150 g kořenové zeleniny, jedna cibule, 200 ml bílého vína, 200 g žampiónů, 200 ml smetany, sůl, celý pepř, tři zrnka nového koření, jeden bobkový list, čtyři jalovčinky, špetka tymiánu

Odblaněného zajíce rozdělíme na porce, které protáhneme polovinou připravené slaniny. V kastrolu lehce zpěníme na rozpuštěné slanině a másle drobně nakrájenou cibuli a zeleninu, přidáme zaječí zvěřinu, osolíme, přidáme koření, podlijeme vínem, zakryjeme poklicí a pečeme doměkka. Poté zvěřinu vyjmeme, šťávu přecedíme, přidáme do ní na plátky nakrájené žampióny a krátce podusíme. Zalijeme smetanou rozšlehanou s moukou a povaříme. Do vzniklé omáčky vrátíme zvěřinu a krátce společně prohřejeme.

Podáváme s vařenými brambory nebo s knedlíkem.

Blanka Poláčková, Jiří Poláček.

Mleté bifteky z černé

1 – 1,20 kg zvěřiny z plecka, jedna cibule, jedno vejce, jeden žloutek, sůl, mletý pepř, 5 – 6 lžic oleje. Odleželou zvěřinu z plece mladšího kusu vykostíme, umeleme s cibulí, přidáme jedno vejce a jeden žloutek, osolíme, opepříme, utvoříme bifteky asi 2 cm silné, lehce natřeme olejem a necháme asi 1/4 hodiny odpočinout. Pak bifteky, které obalíme v mouce, rychle opečeme po obou stranách na rozpáleném tuku.

Podáváme s drobně nakrájenou syrovou cibulkou, worcesterskou omáčkou, kečupem a chlebem, nebo s hořčicovou či křenovou majonézou a chlebem nebo rohlíkem.          

RA

LMDA lesnický a myslivecký digitální archiv

Digitální archiv časopisů

Archiv časopisů Svět myslivosti od roku 2000 je nyní k nalezení na adrese: lmda.silvarium.cz

Zpracovaná data lze prohlížet v digitální knihovně prohlížeče Kramerius 5, který je standardem národních knihoven. Data budou postupně doplňována s určitým zpožděním oproti aktuálnímu vydání.

Každý návštěvník může zdarma využívat pro vlastní (nekomerční) potřebu data LMDA pro vyhledávání informací obsažených v digitalizovaných titulech.

Svět myslivosti na Facebooku