Dobrou chuť
Mufloní plec v alobalu
Mufloní plec s kostí (nejlépe z mladého kusu), dvě červené cibule, čtyři stroužky česneku, jedna červená paprika, lžíce sušeného dobromyslu, půl lžičky tymiánu, drcený černý pepř, mořská sůl, lžíce olivového oleje, silnější alobal na pečení.
Plec odblaníme, omyjeme, osušíme, posypeme drceným pepřem a osolíme. Alobal rozprostřeme na plech, střed potřeme olejem a položíme na něj zvěřinu. Přidáme na kolečka nakrájené cibule, na proužky nakrájenou papriku a plátky česneku. Nakonec posypeme dobromyslem a tymiánem. Alobal pevně uzavřeme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme doměkka.
Podáváme s pečenými brambory.
Text a kuchyňská úprava Blanka Poláčková, foto Jiří Poláček
Recepty našich čtenářů - Štrůdl podle paní nadlesní Kvasničkové
Těsto: 300 g hladké mouky, 250 g ztuženého tuku, jedno vejce, voda, lžíce octa, sůl. Náplň: jablka (oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na plátky), mletá skořice, cukr, rozinky, drcené vlašské ořechy, strouhanka.
Na potření: jedno rozšlehané vejce.
Na vál vysypeme mouku, doprostřed nastrouháme na hrubším struhadle ztužený tuk, osolíme a přidáme ocet a vejce rozšlehané ve 200 ml vody. Vypracujeme tužší těsto, které rozdělíme na tři stejné díly. Z každého dílu na pomoučeném válu ihned vyválíme obdélníkový plát. Střed posypeme strouhankou, poklademe jablky, pocukrujeme, posypeme skořicí a přidáme rozinky a drcené ořechy. Z obou stran zakryjeme těstem, přečnívající konce založíme dospodu. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme drcenými ořechy a těsto na povrchu propícháme nožem, aby se štrůdl při pečení „nenafoukl“. Postup opakujeme s dalšími díly těsta.
Pečeme v předehřáté troubě dozlatova, ještě horké posypeme moučkovým cukrem.
KD
Posílejte nám své recepty! Nejzajímavější uveřejníme.
Mufloní plec s kostí (nejlépe z mladého kusu), dvě červené cibule, čtyři stroužky česneku, jedna červená paprika, lžíce sušeného dobromyslu, půl lžičky tymiánu, drcený černý pepř, mořská sůl, lžíce olivového oleje, silnější alobal na pečení.
Plec odblaníme, omyjeme, osušíme, posypeme drceným pepřem a osolíme. Alobal rozprostřeme na plech, střed potřeme olejem a položíme na něj zvěřinu. Přidáme na kolečka nakrájené cibule, na proužky nakrájenou papriku a plátky česneku. Nakonec posypeme dobromyslem a tymiánem. Alobal pevně uzavřeme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme doměkka.
Podáváme s pečenými brambory.
Text a kuchyňská úprava Blanka Poláčková, foto Jiří Poláček
Recepty našich čtenářů - Štrůdl podle paní nadlesní Kvasničkové
Těsto: 300 g hladké mouky, 250 g ztuženého tuku, jedno vejce, voda, lžíce octa, sůl. Náplň: jablka (oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na plátky), mletá skořice, cukr, rozinky, drcené vlašské ořechy, strouhanka.
Na potření: jedno rozšlehané vejce.
Na vál vysypeme mouku, doprostřed nastrouháme na hrubším struhadle ztužený tuk, osolíme a přidáme ocet a vejce rozšlehané ve 200 ml vody. Vypracujeme tužší těsto, které rozdělíme na tři stejné díly. Z každého dílu na pomoučeném válu ihned vyválíme obdélníkový plát. Střed posypeme strouhankou, poklademe jablky, pocukrujeme, posypeme skořicí a přidáme rozinky a drcené ořechy. Z obou stran zakryjeme těstem, přečnívající konce založíme dospodu. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme drcenými ořechy a těsto na povrchu propícháme nožem, aby se štrůdl při pečení „nenafoukl“. Postup opakujeme s dalšími díly těsta.
Pečeme v předehřáté troubě dozlatova, ještě horké posypeme moučkovým cukrem.
KD
Posílejte nám své recepty! Nejzajímavější uveřejníme.